کی دیگر از گنجینه های فاخر منبت کاری یک میز به طول 150 سانتی متر است
یکی دیگر از گنجینه های فاخر منبت کاری یک میز به طول 150 سانتی متر است که توانسته مدال ممتاز نمایشگاه صنایع دستی را نیز کسب کند. پایه های میز به زیبایی هر چه تمام تر منبت کاری شده و طرح روی آن طرح شاه عباسی است که به سبک معرق کار شده است.
میز منبت کاری شده ایی که اوج هنر ایرانی است .
یک میز نفیس به ابعاد 5 متر در یک 1.20 نیز در گنجینه هنرهای دستی ایران دیده می شود که تلفیقی از معرق کاری و برجسته سازی به سبک منبت کاری است.
سطح میز با چوب های طبیعی و رنگی ساخته شده و در نقاط مختلف از صدف و استخوان استفاده شده است. برجسته سازی های اطراف میز بر زیبایی آن افزوده است و پایه های آن اوج هنر ایرانی را به نمایش می گذارد. این میز زیبا در نمایشگاه جهانی بروکسل توانست مدال گراند پری پر افتخارترین مدال و جایزه نمایشگاهی دنیا را کسب کند.
اساتید برجسته منبت در ایران
مانند بسیاری از هنر های دیگر دوران صفویه دوران اوج و شکوفایی این هنر و هنرمندان مربوط به آن بود اما با ورود به دوره قاجار و نادیده گرفتن هنر و هنر مندان ایرانی این هنر به بوته فراموشی سپرده شد. تا اینکه در اواخر دوران قاجار اساتیدی مانند استاد علی مختاری گلپایگانی (رییس صنایع مستظرفه مدرسه دارالفنون) و استاد احمد صنیعی به تهران آمدند و به تربیت هنرجویانی در رابطه پرداختند.
استاد علی مختاری گلپایگانی در ۱۸ سالگی به تهران آمد و بعد کسب اجازه از استاد کمال الملک در مدرسه دارلفنون به تدریس منبت به شاگردان پرداخت و از این رو به ابقای این هنر کمک کرد.